Introductie nieuwe leden buurtvereniging

Personen die woonachtig zijn of zijn geweest in de buurtschap Dortherhoek kunnen lid worden van de buurtvereniging “Dortherhook”. Het lidmaatschap wordt per huisadres afgegeven. We proberen de contributie voor de vereniging zo laag mogelijk te houden. Per 2024 is de contributie € 20,00 per huisadres. Het 1e jaar betalen nieuwe leden geen contributie. Deelname aan activiteiten is vrijblijvend. De kosten worden zoveel mogelijk betaald uit jaarlijkse opbrengsten. Op dit moment zijn er ± 85 huisadressen lid.

Het doel van de vereniging is om de contacten met buurtgenoten te onderhouden. Hiervoor worden ongeveer vier activiteiten per jaar georganiseerd. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de verschillende leeftijdscategorieën. Op deze manier is voor ieder lid van de buurtvereniging de gelegenheid om een paar keer per jaar iets in verenigingsverband te ondernemen. Er zijn inmiddels een aantal activiteiten die elk jaar terugkeren. Daarnaast proberen we wat te variëren.

De jaarlijks terugkerende activiteiten:

  • Nieuwjaarsreceptie met entertainment, welke wordt voorafgegaan door een korte jaarvergadering
  • Dortherhoek Schoon (opruimen van de bermen)
  • Paasvuur met daarbij een feesttent
  • Klootschieten met Koningsdag
  • Fietstocht
  • Kinderactiviteit
  • Najaarsactiviteit

Naast de jaarlijks terugkerende activiteiten is bijvoorbeeld in het verleden ook meegedaan aan het bouwen van een praalwagen voor Bevrijdingsdag, het buurtvoetbaltoernooi in Bathmen of de Battumse buurt’n zeskamp. Er is natuurlijk ruimte voor nieuwe ideeën.

Mocht u vragen hebben of lid willen worden van onze buurtvereniging, dan kunt u ons bereiken per e-mail: buurtverenigingdortherhoek@gmail.com.

 

Website van de buurtvereniging "Dortherhook"